03 september Kick-off: Meebouwen aan HDAB-NL

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Utrecht

Zet in mijn agenda

Gezondheidsgegevens over patiënten worden steeds meer digitaal vastgelegd. Gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid worden dus belangrijker. Dit geldt voor het primair gebruik in het zorgproces. En dit geldt ook voor het hergebruiken van elektronische gezondheidsgegevens die over patiënten zijn vastgelegd voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie en beleid. Dit moet veilig en volgens de hoogste normen van privacy gebeuren. Volgens de Europese verordening voor een European Health Data Space (EHDS), moet elke lidstaat hiervoor een HDAB bouwen.

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werken RIVM, CBS, Health-RI en ICTU daarom samen in het programma HDAB-NL. En we vinden het belangrijk om dit ook samen met u te doen, zodat ook u kan meedenken, meepraten en meebouwen aan het ontwikkelen van de technische functionaliteiten voor een HDAB.
De kick-off op 3 september is het officiële startschot om samen met u en andere stakeholders en eindgebruikers werken aan HDAB-NL.

Bekijk hier het complete programma.

Inschrijven voor de kick-off kan via dit formulier.