Summit Wenen

Compilatie van de GDHP Summit in Wenen.

♪ LICHT OPZWEPENDE MUZIEK ♪

Beeldtekst: GDHP Summit Wenen, Oostenrijk, 18-20 juni 2024. De 13e GDHP Summit werd georganiseerd door Oostenrijk en vond plaats in Wenen van 18 tot 20 juni 2024.

MEINHILD HAUSREITHER (Oostenrijk), Director General, Federal Ministry of Social Affairs, Health, Care and Consumer Protectoin: Het is een eer, een voorrecht en een genoegen om de 13e GDHP Summit te organiseren hier, in Oostenrijk, Wenen.
Vertegenwoordigers van over de hele wereld komen bijeen met een gezamenlijk doel: het verbeteren van de gezondheidszorg door middel van digitale innovatie.

Beeldtekst: De GDHP is het informele samenwerkingsverband van nationale autoriteiten (ministeries en agentschappen) op het gebied van digitale zorg.

MW. HAUSREITHER: De weg naar digitale zorg kan geen enkel land alleen afleggen. Het vereist samenwerking en het delen van informatie, kennis en ervaring.

Beeldtekst: De GDHP Summits worden twee keer per jaar georganiseerd door een van de GDHP-leden. De leden komen bijeen om samen te werken en om kennis en 'best practices' uit te wisselen.

MW. HAUSREITHER: De Summit staat symbool voor samenwerking die nodig is voor gemeenschappelijk succes.

CÁTIA PINTO (deputy GDHP Vice Chair, Portugal), Head Global Digital Health, Shared Services of Ministry of Health: Het programma dit jaar is heel goed. We zijn in staat om diep in te gaan op de ervaringen van diverse landen op het gebied van digitale zorg. Er zijn uitdagingen met betrekking tot de International Patient Summary, wereldwijde normen voor gegevensuitwisseling die we tijdens de Summit hebben uitgediept. Ik denk dat het programma van dit jaar echt heel actueel is met betrekking tot de zorgen van overheden over digitale zorg.

ANA ESTELA HADDAD (Brazil), Secretary of Information and Digital Health, Ministry of Health: Ik was uitgenodigd door de voorzitter op de G20 in Salvador. We hadden daar een bijeenkomst. We hadden het daar over de Summit en ik vond het erg interessant. Dus ik ben heel blij om hier te zijn. Ik heb veel geleerd. De werkgroepen gaan over zeer belangrijke onderwerpen. Ze zijn op de best mogelijke manier benaderd, zodat wij een leidraad hebben om te zien waar we staan en om ervaringen uit te wisselen. Dus ik ga met een goed gevoel terug naar Brazilië naar aanleiding van de Summit.

ABIGAIL NORVILLE (voorzitter GDHP, Nederland), plv. Secretaris-Generaal, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: Ik heb zoveel energie gezien. Er is veel gedeeld over struikelblokken, maar ook over wat goed gaat met elkaar. Ik denk dat GDHP daar een belangrijke rol in speelt. Ik vond de Summit geweldig. Er waren goede discussies over waar GDHP voor moet staan. Dat krijgt nog een vervolg, maar ik ben erg enthousiast over de Summit.

♪ LICHT OPZWEPENDE MUZIEK ♪

In beeld: groepsfoto van de GDHP-leden.

Beeldtekst: Oostenrijk, bedankt voor het organiseren van de Summit. We kijken ernaar uit om alle leden weer te zien op de volgende Summit in Nieuw-Zeeland. Voor meer informatie of interesse in GDHP: bekijk de website https://gdhp.health of mail naar GDHP-Secretariat-NL@minvws.nl.